Φαράγγι Κριτσάς – Αρχαία Λατώ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 click
 ΕΔΩ

Τη Κυριακή 20-02-2011 ο ΦΥ.Σ.Η. μαζί με τον Ε.Ο.Σ. Λασιθίου, πέρασε το Φαράγγι της Κριτσάς και επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο μιας από τις πιο σημαντικές Δωρικές πόλεις στη Κρήτη, την Αρχαία Λατώ.

Το πέρασμα του Φαραγγιού θα ήταν αδύνατο να γίνει αν ο πρόεδρος του ΕΟΣ Αγ. Νικολάου – ΒΙΟΚΙΝΗΣΗ (κλικ εδώ για τον ιστοχώρο), Γιώργος Αλέξης, δεν τοποθετούσε σκοινί για να περάσουμε πάνω από μια λακούβα που είχε σχεδόν 1 μέτρο νερό. Θερμές ευχαριστίες στον Κο Αλέξη από το ΔΣ του ΦΥ.Σ.Η. και όλη την ομάδα!

Η πορεία μας ξεκίνησε έξω από τη Κριτσά, από την εκκλησία της Παναγίας Κεράς (υψ. 220μ.) όπου από μονοπάτι μπήκαμε στο φαράγγι της Κριτσάς. Στο μέσο του φαραγγιού ανεβήκαμε την πλαγιά (υψ. 330μ.) και από δρόμο φτάσαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Λατούς (υψ. 370μ.).

Η αρχηγός μας και επαγγελματίας ξεναγός, Μαρίνα Ξωφάκη είχε φροντίσει να ανοιχθεί ο αρχαιολογικός χώρος ειδικά για το Σύλλογό μας και έτσι μπορέσαμε να τον επισκευτούμε και να δούμε όλα όσα μας είπε η αρχηγός μας κατά την ξενάγηση που μας έκανε στον αρχαιολογικό χώρο.

Στη σελίδα Αρχαία Λατώ της ενότητας «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» του ιστοχώρου μας υπάρχουν πληροφορίες για την Δωρική πόλη.

Μετά την επίσκεψη στη Αρχαία Λατώ κατεβήκαμε κατηφορική πλαγιά και στη συνέχεια από χωματόδρομο βγήκαμε στο δρόμο πριν το χωριό Χαμηλό όπου μας πήρε το λεωφορείο και πήγαμε στο χωριό Χουμεριάκο για φαγητό και διασκέδαση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤO ΕΠΟΜΕΝO ΒΙΝΤΕΟ
Νομός Λασιθίου

Νομός Λασιθίου

Και πιό συγκεκριμένα:

Xάρτης Περιοχής

Xάρτης Περιοχής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s